آشنایی با انواع گرین کارت آمریکا

43

یکی از سوالات متداول کسانی که خواستار مهاجرت به آمریکا هستند، اطلاع از انواع گرین کارت آمریکا است. در مقاله انواع ویزای مهاجرتی آمریکا توضیحاتی درمورد هرکدام از روش های اخذ گرین کارت آمریکا داده ایم. در این مقاله، به معرفی انواع گرین کارت آمریکا میپردازیم.

طبق دسته بندی سازمان مهاجرت ایالات متحده، انواع گرین کارت آمریکا به ۸ دسته کلی تقسیم میشود. همچنین هر دسته دارای زیردسته های مختلف است. هر فرد متقاضی دریافت گرین کارت، باید واجد شرایط حداقل یکی از این زیر دسته ها باشد.

درمورد مهاجرت به آمریکا بیشتر بدانید.

انواع گرین کارت آمریکا

انواع گرین کارت آمریکا

۱- گرین کارت خویشاوندی

یکی از انواع گرین کارت آمریکا، گرین کارت خویشاوندی و فامیلی است. در جدول زیر میتوانید ببینید که چه نسبت های فامیلی واجد شرایط مهاجرت به آمریکا از طریق خویشاوندی هستند.

درخواست مهاجرت به عنواننسبت فامیلی متقاضی با فرد مقیم آمریکا
فامیل درجه ۱ شهروند آمریکا
  • همسر شهروند آمریکا.
  • فرزند زیر ۲۱ سال و مجرد شهروند آمریکا.
  • پدر و مادر شهروند آمریکا که حداقل ۲۱ سال سن داشته باشد.
دیگر نسبت های فامیلی شهروند آمریکا یا دارنده اقامت دائم آمریکا
  • فرزند مجرد شهروند آمریکا که ۲۱ سال و بالاتر سن دارد.
  • فرزند متأهل شهروند آمریکا.
  • برادر یا خواهر شهروند آمریکا با سن حداقل ۲۱ سال.
  • همسر دارنده اقامت دائم آمریکا.
  • فرزند مجرد و زیر ۲۱ سال دارنده اقامت دائم آمریکا.
  • فرزند مجرد بالای ۲۱ سال دارنده اقامت آمریکا.
نامزد شهروند آمریکا یا فرزند اونامزد شهروند آمریکا که دارای ویزای K-1 نباشد.

فرزند نامزد شهروند آمریکا که دارای ویزای K-2 نباشد.

همسر بیوه (مرد یا زن) شهروند آمریکاهمسر بیوه (مرد یا زن) شهروند آمریکا – به این شرط که فرد در هنگام مرگ همسر آمریکایی خود، همسر قانونی او بوده است.
قربانی خشونت و ضرب و جرح (VAWA)
  • همسر شهروند آمریکا یا همسر دارنده اقامت دائم آمریکا، که قربانی VAWA است.
  • فرزند (مجرد و زیر ۲۱ سال) شهروند آمریکا یا دارنده اقامت دائم آمریکا، که قربانی VAWA است.
  • پدر یا مادر شهروند آمریکا، که قربانی VAWA است.

 

۲- گرین کارت استخدامی و شغلی

انواع گرین کارت آمریکا در زمینه شغلی، دارای چند زیر دسته برای کارکنان با سطح تخصص مختلف است.

عنوان درخواست متقاضیشرایط لازم
به عنوان پرسنل کاری مهاجرتقاضی گرین کارت شغلی درجه ی

  • دارا بودن مهارت های فوق العاده در زمینه هنر، علم، آموزش، کسب و کار و ورزش.
  • پروفسور یا دانشمند برجسته
  • مدیر بین المللی دارای مهارت های برجسته

متقاضی گرین کارت شغلی درجه دو:

  • عضویت در یک حرفه و تخصص که نیاز به مدرک ویژه ای دارد
  • دارا بودن مهارت ویژه در زمینه هنر، علم، ورزش یا کسب و کار.

متقاضی گرین کارت شغلی درجه سه:

  • پرسنل ماهر در یک حرفه با دارا بودن حداقل ۲ سال سابقه کار یا کارآموزی
  • متخصص در حرفه ای که مدرک آن معادل مدرک لیسانس دانشگاه های آمریکا باشد.
  • پرسنل غیر ماهر که سابقه کار یا کارآموزی کمتر از ۲ سال داشته باشد.
به عنوان پزشکپزشکی که بتواند تمام وقت در محل کلینیک تعیین شده برای مدت معین کار کند. همچنین او باید دارای شرایط دیگری نیز باشد.
به عنوان سرمایه گذار مهاجرفردی که بتواند به میزان ۱ میلیون دلار (یا ۵۰۰ هزار دلار در مناطق تعیین شده) بر روی یک کسب و کار تجاری جدید در آمریکا سرمایه گذاری کند (یا از قبل کرده باشد). این کسب و کار باید بتواند برای حداقل ۱۰ نفر فرد واجد شرایط ایجاد کار کند.

۳- گرین کارت مهاجران خاص

 

عنوان درخواستشرایط لازم
پرسنل مذهبیعضوی از یک فرقه مذهبی جدید که در حال ورود به ایالات متحده برای کار در یک سازمان مذهبی غیر انتفاعی باشد.
کودک مهاجر دارای شرایط خاصکودکی که مورد سوء استفاده قرار گرفته، رها شده یا به خوبی مراقبت نشده و دارای شرایط SIJ است.
فرد دارای ملیت عراقی یا افغانستانی
  • کسی که به عنوان مترجم عراقی یا افغانستانی برای دولت ایالات متحده کار کرده است.
  • کسی که توسط دولت ایالات متحده یا برای این دولت در عراق پس از تاریخ ۲۰ مارس ۲۰۰۳ برای حداقل یک سال استخدام شده است.
گوینده و پخش کننده رسانه بین المللیکسی که تخصص گویندگی و رسانه دارد و میخواهد به عنوان فعال رسانه ای در آمریکا کار کند.
کارمند یک سازمان بین المللی یا اعضای خانواده او

کارمند NATO-6 یا اعضای خانواده او

کارمند درحال کار یا بازنشسته یک سازمان بین المللی یا سازمان ناتو و برخی از اعضای خانواده او.

 

۴- گرین کارت پناهندگی

 

عنوان درخواستشرایط لازم
پناهندگی سیاسیکسی که حداقل برای ۱ سال دارای وضعیت سیاسی نامناسب بوده و به دنبال پناهندگی سیاسی است.
پناهنده فراریکسی که حداقل برای ۱ سال از کشور خود فراری باشد.

۵- گرین کارت قربانیان قاچاق انسان و جرایم دیگر

 

نوان درخواستشرایط لازم
قربانی قاچاق انسانکسی که دارای ویزای غیرمهاجرتی T باشد.
قربانی جرایم دیگرکسی که دارای ویزای غیرمهاجرتی U باشد.

 

ویزای T و U ویزاهایی هستند که برای افراد قربانی جرایمی مانند قاچاق انسان صادر میشود. این افراد با داشتن این ویزاها میتوانند به مدت ۴ سال در آمریکا بمانند.

 

۶- گرین کارت قربانیان سوء استفاده

در این دسته از انواع گرین کارت آمریکا افرادی که قربانیان سوء استفاده های مختلف مانند خشونت علیه زنان شده اند، قرار میگیرند.

 

۷- گرین کارت دسته بندی موارد دیگر

بخشی از انواع گرین کارت آمریکا شامل دسته بندی های خاص است که در زیر مشاهده میکنید:

برنامه ویزای تنوع نژادی و لاتاری – ملیت کوبایی و همسر و فرزندان او – همسر و فرزند شهروند کوبایی که قربانی سوء استفاده شده است – برنامه ارائه ویزا به پناهندگان جزیره هائیتی (HRIFA) – بخش ۱۳ برای دیپلمات های ساکن آمریکا.

 

۸- گرین کارت از طریق رجیستری

یکی دیگر از انواع گرین کارت آمریکا از طریق رجیستری است. افرادی که از تاریخ قبل از ۱ ژانویه ۱۹۷۲ به طور مداوم در آمریکا ساکن بوده اند، میتوانند برای دریافت گرین کارت اقدام نمایند.

برای اطلاعات بیشتر می توانید با وکلا و مشاورین ما تماس بگیرید. ما شما را در اخذ گرین کارت و سایر موارد مهاجرتی همراهی خواهیم کرد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.