دفتر کنترل داراییهای خارجی (OFAC)
اطلاعات پایه در مورد دفتر کنترل داراییهای خارجی (OFAC) و تحریم ها
1.OFAC چیست و چه کاری انجام می دهد؟
دفتر کنترل داراییهای خارجی، برنامههای تحریم اقتصادی را عمدتا بر علیه کشورها و گروه هایی مانند تروریست ها و قاچاقچیان مواد مخدر اجرا و اعمال می کند. تحریم ها را می توان جامع یا انتخابی بوده و با استفاده از مسدود کردن دارایی ها و محدودیتهای تجاری برای دستیابی به اهداف سیاست خارجی و امنیت ملی اجرا کرد. [09/10/02].
2. چه مدتOFAC در این زمینه فعال بوده است؟
وزارت خزانه داری تاریخچهای طولانی در مواجهه با تحریم ها دارد. قبل از جنگ 1812، گالاتین وزیر خزانه داری، تحریم هایی بر علیه بریتانیا کبیر به دلیل آزار و اذیت ملوانان آمریکایی اعمال کرد. کنگره در طی جنگ داخلی، قانونی تصویب کرد که مبادلات با این اتحادیه را ممنوع نموده و خواستار جریمه کالاهای مشمول چنین مبادلاتی بود و براساس قوانین و مقررات وزارت خزانه داری، یک نظام صدور مجوز ارائه کرد.
OFAC جانشین دفتر کنترل سرمایههای خارجی (“FFC“) است که در آغاز جنگ جهانی دوم در پی حمله آلمان به نروژ در سال 1940 تاسیس شد. برنامه FFC توسط وزیر خزانه داری در سراسر کشور اداره می شد. هدف اولیه FFC این بود که از استفاده نازی ها از ذخایر ارز خارجی و اوراق بهادار کشورهای اشغالی و از بازگرداندن اجباری داراییهای متعلق به اتباع این کشورها جلوگیری کند.
این کنترل ها بعدها برای محافظت از داراییهای سایر کشورهای مورد تهاجم گسترش یافتند. پس از اینکه ایالات متحده رسماً وارد جنگ جهانی دوم شد، FFC نقش مهمی در جنگ اقتصادی در برابر متحدین از طریق مسدودسازی داراییهای دشمن و ممنوعیت تجارت خارجی و مبادلات مالی ایفا نمود.
دفتر کنترل داراییهای خارجی OFAC رسماً در دسامبر 1950 به دنبال ورود چین به جنگ کره و زمانی ایجاد شد که رئیس جمهور ترومن شرایط اضطرار ملی اعلام کرد و تمام داراییهای چین و کره که در اختیار ایالات متحده بود را مسدود کرد.

3. منظور از عبارت “مبادلات ممنوعه” چیست؟
مبادلات ممنوعه عبارتند از مبادلات تجاری یا مالی و سایر مبادلاتی که در آنها اشخاص ایالات متحده مشارکت نکنند مگر اینکه توسط OFAC مجاز بوده یا صراحتاً توسط قانون معاف شوند. از آنجا که هر برنامه بر پایه سیاستهای خارجی و اهداف امنیت ملی استوار است، ممکن است ممنوعیت ها بین برنامه ها متفاوت باشند.
4. آیا استثنائاتی برای این ممنوعیت ها وجود دارد؟
بله. مقررات OFAC غالبا مجوزهای کلی را ارائه می دهد که انجام دستههای مشخصی از مبادلات را مجاز میسازند. همچنین، OFAC مجوزهای خاصی بر مبنای مورد به مورد تحت موقعیت ها و شرایط محدود خاص صادر می کند.
5. کجا می توانم به جزئیات خاص مربوط به تحریم ها دسترسی داشته باشم؟
توضیحات خلاصه مربوط به هر برنامه تحریم یا تحریم خاص را می توان در بخش برنامههای تحریم و اطلاعات کشور و نیز در بخش دستورالعمل و اطلاعات برای گروه صنعتی در وب سایت OFAC یافت. متن اسناد حقوقی را می توان در بخش اسناد حقوقی وب سایت OFAC یافت که حاوی متن فصل پنجم 31 C.F.R. و اصلاحات مربوط به آن فصل است که در دفتر ثبت فدرال ظاهر شده اند.
6. آیا می توانم از OFAC مجوز انجام معامله یا تجارت با یک کشور تحریم شده دریافت کنم؟
OFAC معمولا این اختیار را دارد تا بوسیلهی یک مجوز خاص به شخص یا نهادی اجازه دهد در یک معامله شرکت کند که به طرق دیگر ممنوع است. با این حال، در برخی موارد ممکن است قانون این اختیار را محدود کند.
7. برای دریافت مجوز تجارت با کشور ممنوعه باید چه کاری انجام دهم؟
در برخی شرایط، اختیار برای مشارکت در معاملات خاص بوسیلهی یک مجوز عمومی فراهم می شود. در مواردی که مجوز عمومی وجود ندارد، باید یک درخواست کتبی برای مجوز خاص برای دفتر کنترل داراییهای خارجی OFAC ارسال شود.
این درخواست باید منطبق بر رویههای شرح داده شده در مقررات مربوط به برنامه تحریمهای خاص باشد. معمولا، دستورالعمل ها و الزامات درخواست را باید دقیقا دنبال نمود و تمام اطلاعات موردنیاز باید در درخواست لحاظ کرد تا OFAC درخواست را بررسی کند.
برای تشریح تفاوت بین مجوز عمومی و مجوز خاص و همچنین سایر پاسخهای مربوط به پرسشهای صدور مجوز، به بخش سوالات مجوز مراجعه کنید.
8. منظور شما از “مسدود سازی” چیست؟
واژه دیگر برای آن «انجماد» است. این کار یک روش ساده برای کنترل دارایی مورد هدف است. این عنوان برای اموال بلوکه شده هدفمند باقی می ماند، اما اعمال قدرت و مصونیت ها معمولا به مالکیتی مربوط میشود که بدون مجوز OFAC ممنوع می شود. مسدود سازی بلافاصله ممنوعیت همگانی را بر علیه هر گونه انتقالات یا معاملات هر نوع دارایی تحمیل می کند.

9. با توجه به تحریمهای ایالات متحده باید نگران چه کشورهایی باشم؟
OFAC تعدادی از تحریمهای اقتصادی ایالات متحده را مدیریت می کند که مناطق جغرافیایی و دولت ها را هدفگذاری می کنند. برخی برنامهها ماهیتا فراگیر بوده و دولت را مسدود می کنند و محدودیتهای تجاری گسترده را شامل می شوند، در حالی که سایر برنامهها افراد و نهادهای خاصی را هدف قرار می دهند.
لازم به ذکر است که در برنامههای غیر فراگیر ممکن است ممنوعیتهای گسترده ای در مواجهه با کشورها و همچنین افراد و اشخاص خاص وجود داشته باشد. این اسامی در فهرست OFAC مربوط به ملیتهای مشخص شده و افراد بلوکه شده (فهرست “SDN“) گنجانده می شوند که تقریبا نام 6400 شرکت و فرد را شامل می شود که با اهداف تحریم مرتبط هستند.
علاوه بر این، OFAC سایر فهرستهای تحریم را نگهداری می کند که ممکن است حاوی ممنوعیتهای مختلفی در ارتباط با آنها باشند. تعدادی از افراد و اشخاص ذکر شده هنگام انتقال از کشوری به کشور دیگر شناسایی می شوند و ممکن است به مکان هایی بروند که انتظار کمتری می رود.
اشخاص آمریکایی ،از معامله با SDN ها بر حذر داشته می شوند و تمام داراییهای SDN بلوکه می شوند. نهادهایی که یک نفر در فهرست SDN (به عنوان مالک مستقیم یا غیرمستقیم 50% سود یا بیشتر تعریف می شود) نیز بلوکه می شوند، صرفنظر از اینکه این نهاد به طور جداگانه در فهرست SDN نامگذاری شود.
چونکه برنامههای OFAC پویا هستند، وب سایت OFAC را به صورت منظم بررسی کنید تا اطمینان حاصل شود که فهرست تحریمهای شما به روز بوده و اطلاعات کامل مربوط به جدیدترین محدودیتهای تاثیرگذار بر کشورها و طرفهای مورد نظر شما برای تجارت را دارید.
10. چه کسی باید با مقررات OFAC انطباق یابد؟
اشخاص آمریکایی، اعم از همه شهروندان ایالات متحده و خارجیان دارای اقامت دائم صرف نظر از موقعیت آنها، همه اشخاص و نهادهای داخل ایالات متحده، همه نهادهای ادغام شده ایالات متحده و شاخههای خارجی آنها باید مطابق با مقررات OFAC رفتار نمایند.
در مورد برنامههای خاص، شرکتهای خارجی تابعه تحت مالکیت یا کنترل شرکتهای ایالات متحده نیز باید انطباق یابند. همچنین، برنامههای خاص مستلزم تطابق یافتن افراد خارجی دخیل در مالکیت کالاهای مبدأ ایالات متحده هستند.
11. جریمه مربوط به نقض این مقررات چقدر است؟
جرایم نقض می توانند قابل توجه باشند. در بسیاری از موارد، مجازاتهای مدنی و کیفری بیش از چندین میلیون دلار هستند. مجازاتهای مدنی به واسطه برنامه تحریم ها متفاوت بوده و قانون تعدیل تورم مجازاتهای فدرال سال 1990 تجدید نظر شده بوسیلهی اصلاحات این قانون در سال 2015، نیازمند این است که OFAC مبالغ سالانه مجازاتهای مدنی را تعدیل کند.
12. آیا مکانیسمی وجود دارد که یک شرکت تخلفات قبلی کشف نشده اش از مقررات OFAC برای انجام معاملات کامل را گزارش دهد؟ آیا هیچ نوع “عفو عمومی” بخاطر قصور ناخواسته شرکت در مطلع شدن از مقررات OFAC وجود دارد؟
بله، یک شرکت می تواند و تشویق می شود به طور داوطلبانه تخلفات قبلی را افشا کند. خود افشایی به عنوان یک عامل کاهش دهنده توسط OFAC در دادرسی مجازات مدنی تلقی می شود.
خود افشایی باید به صورت یک نامه دقیق، همراه با مستندات حمایت کننده،به مدیر بخش پذیرش و اجرا، دفتر کنترل داراییهای خارجی ، وزارت خزانه داری ایالات متحده، خیابان 1500 پنسیلوانیا، واشنگتن دی سی 20220 صورت پذیرد. OFAC برنامه “عفو عمومی” ندارد. پیامدهای عدم پذیرش، ناخواسته یا طور دیگر، می تواند اهداف حیاتی سیاست خارجی و امنیت ملی را به خطر بیندازد.
با این حال، OFAC کلیت شرایط مربوط به هر گونه نقض، نظیر کیفیت برنامه پذیرش OFAC یک شرکت را بررسی می کند
13. آیا می توانم نظرات، تفاسیر نظارتی یا سایر اظهارات قبلا مطرح و منتشر شده را به عنوان راهنمایی برای انجام معاملاتم مورد ملاحظه قرار دهم؟
هنگام اتکا به چنین مطالبی باید بسیار مراقبت بود تا اطمینان حاصل شود که معاملات مورد نظر با نامه و روح مطالب منتشر شده کاملا منطبق بوده و این مطالب ملغی نشده باشند.
14. آیا دفتر کنترل داراییهای خارجی OFAC می تواند بدون نخستین اعلان عمومی تفسیر یا نظر قبلا بیان شده و منتشر نشده را تغییر دهد ؟
بله. بنابراین، OFAC قویا طرفین را ترغیب می کند تا زمانی که فعالیتهای تجاری آنها متاثر از یک برنامه تحت مدیریت OFAC باشد با جدیت تلاش کنند و در صورتی با OFAC تماس بگیرند که در مورد معاملاتشان سوالاتی داشته باشند.
اگر نیازمند کسب اطلاعات بیشتری درباره زندگی در ایالات برتر آمریکا و قوانین و محدودیت ها و رفع آن ها هستید، با ما تماس بگیرید.
تیم مشاوره ی مجرب “مرکز مشاوره حقوق ایران” شما را در این امر یاری خواهند کرد.
مهاجرت به آمریکا دیگر یک رویا نیست.
وکیل و مشاور مجرب ما تجربه سالها زندگی، تحصیل و کار در آمریکا را با شما به اشتراک خواهد گذاشت.
شماره تماس ما :80-88985178-021